4,69 /5,00 (42 beoordelingen)
Gratis verzending vanaf 200€
Heb je nog vragen? 04445/3099671
icons/BBBB Log in

winkelmand

Schliessen icons/25Y

Vanity top in de badkamer - dit is waar u op moet letten

Waschtischplatte im Badezimmer - darauf solltest du achten

De badkamer is een plek van rust en ontspanning – en elk detail draagt ​​bij aan het bevorderen van dit gevoel. Een van de belangrijke beslissingen die u moet nemen, is het kiezen van het wastafelblad. In deze blogpost leggen we uit waarom hout een uitstekende keuze is voor je wastafelblad en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Voordelen van massief hout

Massief hout is sterk, duurzaam en biedt een warme esthetiek die uw badkamer een uitnodigende uitstraling geeft. Het is bij goede afdichting waterbestendig en kan daardoor goed gebruikt worden in een vochtige omgeving zoals de badkamer. Daarnaast is hout een duurzaam materiaal, zeker als het FSC-gecertificeerd is.

Kies je voor een wastafelblad van AboutWood, dan kun je erop vertrouwen dat het hout zowel FSC-gecertificeerd als massief is. Houd er ook rekening mee dat niet alle houtsoorten even geschikt zijn voor gebruik in badkamers. Hardhout zoals eiken, teak of walnoot zijn een goede keuze vanwege hun natuurlijke waterbestendigheid en duurzaamheid.

Afmetingen en plaatsing

De grootte en plaatsing van uw wastafelblad moeten zorgvuldig worden gepland. De bovenkant moet breed genoeg zijn voor uw gootsteen en andere spullen, zoals zeepdispensers of tandenborstelbekers. Als vuistregel geldt dat het aanrechtblad minimaal 20 cm breder moet zijn dan de spoelbak. Bij het plaatsen moet je ook op de hoogte letten. Een goede hoogte voor een wastafelblad ligt tussen de 80 en 90 cm, afhankelijk van je eigen lengte en comfort. Het beste kun je de liniaal gewoon voor de spiegel plaatsen en een beetje uitproberen om de beste hoogte te vinden.

 

Waschtischplatte nach Mass aus Massivholz Eiche

Oppervlakte behandeling

Het oppervlak van het hout moet worden behandeld met een waterafstotende kit. Dit beschermt het hout tegen vocht- en watervlekken en vergemakkelijkt het reinigen. Een goed afgedicht massief houten wastafelblad kan er jarenlang mooi uitzien, zelfs in een vochtige badkamer.

Hoewel massief houten wastafelbladen stevig en duurzaam zijn, hebben ze wat onderhoud nodig om hun schoonheid te behouden. Maak het oppervlak regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en vermijd agressieve chemicaliën, omdat deze het hout kunnen beschadigen. Indien nodig kan het oppervlak licht worden geschuurd en opnieuw worden afgedicht om eventuele krassen of vlekken te verwijderen.

Conclusie

Een massief houten wastafelblad kan een prachtige aanvulling zijn op uw badkamer en biedt zowel functionaliteit als natuurlijke schoonheid. Met de juiste voorbereiding en verzorging weet je zeker dat je houten wastafelblad er goed uit zal zien en jarenlang meegaat. Houd er rekening mee dat de keuze voor een FSC-gecertificeerd houten paneel ook een milieuvriendelijke keuze is die helpt onze bossen voor toekomstige generaties te behouden.

Zoekopdracht

icons/8H