4,69 /5,00 (42 beoordelingen)
Gratis verzending vanaf 200€
Heb je nog vragen? 04445/3099671
icons/BBBB Log in

winkelmand

Schliessen icons/25Y

Een vensterbank in de badkamer - een checklist.

Eine Fensterbank im Badezimmer - eine Checkliste.

Het kiezen van een vensterbank voor de badkamer kan op het eerste gezicht ingewikkeld lijken, omdat dit binnenklimaat bijzondere eisen stelt op het gebied van materialen en onderhoud. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van massief hout in vochtige ruimtes. In dit artikel laten we u zien waarom massief hout een uitstekende keuze kan zijn voor uw badkamervensterbank en geven wij u een praktische checklist om de perfecte vensterbank voor uw badkamer te vinden.

Voordelen van massief hout

Massief hout biedt een aantal voordelen die het een ideale keuze maken voor een badkamervensterbank. Enerzijds is hout een robuust, duurzaam materiaal dat gemakkelijk bestand is tegen de dagelijkse slijtage in een badkamer. Bovendien geeft het de ruimte een warme, natuurlijke uitstraling en draagt ​​het bij aan een aangenaam binnenklimaat. Er moet echter worden opgemerkt dat er verzegeld hout wordt gebruikt. Hierdoor is uw vensterbank optimaal beschermd tegen waterspetters en vocht en kan hij dus zonder problemen in vochtige ruimtes worden gebruikt.

Het juiste hout kiezen

Niet alle houtsoorten zijn hetzelfde. Voor de vensterbanken van uw badkamer moet u hardhout kiezen dat van nature bestand is tegen vocht. Eiken, teak en walnoot zijn slechts enkele voorbeelden van houtsoorten die goed geschikt zijn voor toepassing in natte ruimtes. Vooral eiken is hier populair: dit hout biedt niet alleen een prachtige uitstraling, maar is ook nog eens een lokale houtsoort. Kiest u voor een vensterbank van AboutWood, dan weet u zeker dat het FSZ gecertificeerd hout is.

 

Fensterbank Massivholz im Badezimmer

Afmetingen en aanpassingen

Meet vóór de aankoop of bestelling zorgvuldig de ruimte op waarin de vensterbank later zal worden geïnstalleerd. Zo vermijdt alle betrokkenen een nare verrassing. Als u zich niet op uw gemak voelt met meten, bieden wij voor dit geval een meetservice in heel Duitsland aan - schrijf ons gewoon een bericht. Ook kunt u overwegen of u extra features wenst, zoals bijpassende planken of extra opbergruimte onder de vensterbank.

Oppervlakte behandeling

Eén van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een massief houten vensterbank voor uw badkamer is de afwerking. Het hout moet worden behandeld met een hoogwaardige vernis of kit om het te beschermen tegen vocht en waterspatten. Een goede afdichting voorkomt dat het hout water opneemt, wat zwelling, kromtrekken of schimmelgroei kan veroorzaken. Kiest u voor een AboutWood vensterbank, dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken; alle AboutWood vensterbanken zijn voorzien van een hoogwaardige en robuuste afdichting.

Stijl en ontwerp

Hoewel functionaliteit uiteraard een belangrijke factor is, moet je ook rekening houden met de stijl en vormgeving van je vensterbank. De enige beperkingen hier zijn uw verbeeldingskracht. Vooral de vensterbank in knoestig eiken met boomrand is populair in onze winkel. De takken in het hout geven de vensterbank een rustieke uitstraling en de rand van de boom rondt het geheel esthetisch af.

Conclusie

Het kiezen van een massief houten vensterbank voor uw badkamer is een investering die zowel qua functionaliteit als ruimtegevoel de moeite waard is. Met de juiste planning en voorbereiding kan er niets misgaan en mocht u vragen hebben, groot of klein, neem dan gerust contact met ons op. Onze AboutWood houtprofessionals helpen je graag verder.

Met deze checklist ben je goed uitgerust om de perfecte vensterbank voor jouw badkamer te vinden.

Zoekopdracht

icons/8H